John Kelly novi ministar domovinske sigurnosti SAD-a

Donald Trump, John Kelly, SAD
Trump: 'Kelly je prava osoba za vođenje hitne misije zaustavljanja ilegalne imigracije i osiguravanje granica' (EPA)

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump imenovao je u ponedjeljak umirovljenog generala Johna Kellyja ministrom za domovinsku sigurnost i on je već treći bivši vojnik izabran na visoku poziciju u američkoj administraciji.

“Desetljeća vojne službe i duboka predanost borbi protiv prijetnje terorizma unutar naših granica čine generala Johna Kellyja idealnim izborom za našeg ministra domovinske sigurnosti”, rekao je Trump, kako prenosi Hina.

“On je prava osoba za vođenje hitne misije za zaustavljanje ilegalne imigracije i osiguravanje naših granica…. i poboljšanje koordinacije između naših obavještajnih službi i agencija za provedbu zakona”, kazao je.

Kelly (66), koji je proveo 45 godina u američkim marincima, bio je na čelu američkog Južnog zapovjedništva, koje pokriva američke vojne operacije u Latinskoj Americi i na Karibima, uključujući zaustavljanje krijumčarenja droge preko južne granice SAD-a i trgovine ljudima.

Hitni zadaci Kellyjevog tima

“Zahvalan sam na imenovanju za ministra domovinske sigurnosti u administraciji izabranog predsjednika Trumpa”, rekao je Kelly.

“Američki narod glasovao je na ovim izborima za zaustavljanje terorizma, vraćanje suvereniteta na našu granicu i okončanje političke korektnosti koja je predugo diktirala naš pristup nacionalnoj sigurnosti”, dodao je.

Kellyjev tranzicijski tim navodi u priopćenju da će Kelly “predvoditi hitni zadatak zaustavljanja ilegalne imigracije i osiguranja naših granica”, kao i da će pružati smjernice administraciji za sigurnost u prometu te poboljšati odnose između američkih obavještajnih agencija i onih zaduženih za provođenje zakona.

Od početka prosinca kružile su glasine da je umirovljeni general američkih marinaca favorit za tu poziciju, prenose agencije.

Izvor: Agencije


Povezane

Novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump trebao bi imenovati penzionisanog generala Johna Kellyja za ministra domovinske sigurnosti. Poput Trumpa, koji je zbog svog utjecaja na javno mnijenje izabran za Osobu godine 2016. magazina Times, i Kelly je poznat po kontroverznim stajalištima. Više iz Washingtona Kimberly Halkett.   

Published On 08 Dec 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO