Video: Teške povrede nakon eksplozije e-cigarete

Elektronska cigareta eksplodirala je u džepu zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta u New Yorku, koji je pretrpio teške opekotine, naveo je tužilac.

Otis Gooding (31) je razgovarao s kolegom kada je e-cigareta eksplodirala, naveo je tužilac Sanford Rubenstein, dodavši da mu je povrijeđena ruka i noga.

Snimak sigurnosne kamere prikazuje kako Gooding skače dok se mogu vidjeti iskre i dim iz njegovog džepa. 

Pretrpio je opekotine trećeg stepena i primljen je u bolnicu, gdje će biti operiran, kaže Rubenstein.

Niko drugi nije povrijeđen tokom incidenta, a njegove kolege su rekle da su još “potresene” onim što se desilo.

“Nažalost, ništa nismo mogli uraditi nego nazvati policiju. Otis se polijevao vodom dok nije stigla medicinska pomoć. Bio sam traumatiziran da vidim nekoga povrijeđenog na taj način”, rekao je John Lee, jedan od zaposlenika.

On je, također, ranije koristio e-cigarete te je kazao da je sprava koja je eksplodirala bila kao sve ostale.

U posljednje vrijeme pojavili su se brojni izvještaji o incidentima s e-cigaretama, navode američki mediji.

U maju je jedna eksplodirala u lice čovjeku u New Yorku, pri čemu su mu bili izbijeni zubi, jezik oštećen, a ruke su mu bile prekrivene opekotinama.

Izvor: Agencije


Povezane

Na Svjetski dan nepušenja, Svjetska zdravstvena organizacija poziva na povećanje poreza na duhanske proizvode. Procjenjuje se da gotovo šest miliona ljudi umire od pušenja svake godine. Neki pušači okreću se elektronskim cigaretama no, u nekim dijelovima Australije – njihova je upotreba zabranjena.

Published On 31 May 2014

Vodeći predstavnici industrije elektronskih cigareta okupili su se na sajmu Vapexpo u Parizu. Iako ovo tržište još raste, nove regulacije Evropske unije prijete da uspore njihov razvoj. Osim ekonomskih, stručnjaci upozoravaju da bi ovakav rasplet događaja mogao da ima i ozbiljne zdravstvene posljedice.

Published On 28 Sep 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO