Američki dron ubio ‘planera napada’ Al-Kaide u Siriji

Dron, Napad, Zračni napad
Proteklih sedmica na meti napada SAD-a našli su se i drugi članovi Al-Kaide u Afganistanu i na Arapskom poluotoku (EPA)

Američka bespilotna letjelica ubila je prošlog mjeseca u Siriji pripadnika Al-Kaide koji je bio povezan s visokim rukovodstvom te organizacije i planirao napade na Zapad, priopćio je u srijedu Pentagon, kako javlja AFP.

U napadu američkog drona, koji je izveden 17. listopada u blizini Idliba, u sjeverozapadnoj Siriji, ubijen je Haydar Karkan, koji je planirao napade na Zapad, rekao je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

“On je bio dugogodišnji i iskusni kurir Al-Kaide u Siriji. Imao je veze s visokim liderima Al-Kaide, među kojima je bio i sam Osama bin Laden, a bio je i planer vanjskih terorističkih napada te organizacije u Siriji”, naveo je Davis, prenosi Tanjug.

Napadi će biti nastavljeni

Prema njegovim riječima, proteklih tjedana su se na meti zračnih napada SAD-a našli i drugi članovi Al-Kaide – u Afganistanu i na Arapskom poluotoku.

“Al-Kaida ne priznaje granice kada kuje zavjeru s ciljem da počini terorističke napade na Zapad i mi ćemo nastaviti surađivati s našim partnerima i saveznicima kako bismo pronašli i uništili njihove lidere, borce i ćelije koje planiraju vanjske napade”, zaključio je glasnogovornik Pentagona.

Izvor: Agencije


Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada