Video: Spašavanje šestogodišnjaka iz ruševina Halepa

 

Spašavanje dječaka iz ruševina [YouTube/Syrian Civil Defense in Aleppo]

Sirijski Bijeli šljemovi, grupa volontera spasilaca, četiri sata je spašavala šestogodišnjeg dječaka Mohammada iz ruševina zgrade u četvrti Al-Maadi u istočnom Halepu.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama se vidi kako spasioci moraju sklanjati velike komade razlomljenog betona i šute kako bi prišli okrvavljenom dječaku, koji je bio zatrpan skoro do vrata.

Aktivisti su javili da je u zračnim udarima na četvrt Al-Maadi troje civila poginulo, dok ih je više ranjeno.

Ranije je objavljeno da su deseci ljudi poginuli u žestokim zračnim napadima na istočni dio Halepa, koji traju već dva dana. Mnoge bolnice su oštećene, a stambene zgrade sravnjene sa zemljom.

U zračnim napadima su poginule najmanje 84 osobe, a deseci su ranjeni u Halepu i okolini u posljednjih 48 sati, u okviru nove ofanzive Vladinih snaga, saznaje Al Jazeera.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je izvijestila da je 21 osoba, uključujući petero djece i spasioca, ubijena u srijedu u napadima na predgrađa Halepa.

Pogođeni su dječija bolnica Bayan, banka krvi i vozila hitne pomoći. 

Napade, prema riječima aktivista, izvode ruski vojni avioni i avioni snaga odanih sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO