Forbes: Đoković u 2016. zaradio 56 miliona dolara

Taylor Swift na čelu Forbesove liste na kojoj je 30 najbogatijih slavnih ličnosti mlađih od 30 godina (EPA)

Američka pjevačica Taylor Swift je za godinu dana zaradila 170 miliona američkih dolara, a zahvaljujući tome  26-godišnjakinja se našla na čelu Forbesove liste na kojoj je 30 najbogatijih slavnih ličnosti mlađih od 30 godina.

Swift je zaradila 60 miliona dolara više od drugoplasiranog četvoročlanog benda One Direction.

Na trećoj poziciji je nogometaš Barcelone i Argentine Lionel Messi, koji je u periodu od 1. juna 2015. do 1. juna 2016. godine zaradio 81,5 miliona dolara.

Đoković zaradio 56 miliona dolara

Iako su se samo četiri žene našle među ukupno 37 ličnosti (jer su na listu 30 najbogatijih ušla i dva višečlana muška muzička benda), tri od njih su se našle u vodećih pet – pjevačica Adel, koja je zaradila 80,5 miliona dolara, i Rihanna, koja je inkasirala 75 miliona dolara.

Peto i šesto mjesto dijele pjevač Justin Bieber, teniser iz Srbije Novak Đoković i košarkaš Golden State Warriorsa Kevin Durant, koji su u godini dana zaradili po 56 miliona dolara.

Slijede pjevač “The Weeknd“, sa zaradom od 55 miliona dolara, golfer Jordan Spieth i igrač američkog nogometa Cam Newton sa po 53 miliona dolara.

Jennifer Lawrence, jedina glumica na listi i najplaćenija u Hollywoodu, zauzela je 12. poziciju zahvaljujući zaradi od 46 miliona dolara.

Izvor: Agencije


Povezane

Zahvaljujući svom telekomunikacijskom carstvu, 72-godišnji Meksikanac je već treću godinu zaredom prvi na Forbesovoj listi.

Published On 08 Mar 2012
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO