Video: Džinovski pauk vuče miša

Svaka sumnja da je Australija šampion kad je riječ o stvorenjima iz košmara, pala je u vodu nakon objavljivanja videa u kojem je prikazan pauk lovac koji je toliko velik i snažan da nije imao problema da odvuče prilično velikog miša.

Paukov poduhvat snimio je Jason Womal, trgovac iz Coppabelle u australskoj državi Queensland, koji je, dok se rano ujutro spremao za posao, od svog komšije dobio poziv koji nije mogao odbiti.

“Došao sam u njegovu kuću, a tamo je ogromni pauk pokušavao pojesti miša”, napisao je Jason na svojoj Facebook stranici zajedno uz video koji je u manje od 12 sati pregledan gotovo osam miliona puta i prepao “pola svijeta”.

Jason je kasnije potvrdio da je pauk živ i zdrav:

“Samo da vam kažem da je pauk dobro. Nazvali smo ga Hermie i usvojili. On sada vodi vlastiti posao – uklanja štetočine iz našeg grada. Oh, da, i sad nam plaća stanarinu također”, napisao je Jason, piše Jutarnji list.

Izvor: Agencije


Povezane

Močvara i paukove mreže. Tako sada izgleda okolina Buenos Airesa. Guste mreže prekrivaju biljke i drveće. Invaziju je izazvao povećan nivo rijeke, pa su ovi insekti bili primorani sebi izgraditi brane. Tako su napravili visoko tlo koje im omogućava da se lakše kreću i traže hranu. Gradonačelnik Lezame poručuje da službe vrše ispitivanja te neobične […]

[FOTOGALERIJA] Paukovi se danas smatraju delikatesom i prodaju se na pijacama i u restoranima širom Kambodže.

04 Jan 2015
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO