Obama poručio Trumpu da ‘ne cvili’

Barack Obama je rekao da nikada do sada nije vidio da jedan kandidat za predsjednika pokušava diskreditirati izbore koji još nisu ni održani (AP)
Barack Obama je rekao da nikada do sada nije vidio da jedan kandidat za predsjednika pokušava diskreditirati izbore koji još nisu ni održani (AP)

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u utorak da su “stalno laskanje” Donalda Trumpa ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i tvrdnje o krađi izbora “dosad neviđeni”.

On je rekao da nikada dosad nije vidio da jedan kandidat za predsjednika pokušava diskreditirati izbore koji još nisu ni održani.

“Savjetujem gospodinu Trumpu da prestane cviliti”, kazao je Obama na zajedničkoj konferenciji za novinare s talijanskim premijerom Matteom Renzijem u Washingtonu, kako prenosi Hina.

Republikanski predsjednički kandidat Trump više je puta rekao da će izbori 8. studenoga biti namješteni u korist demokratske suparnice Hillary Clinton.

‘Neviđeno laskanje’

“Stalno laskanje gospodina Trumpa gospodinu Putinu, i to u kojoj mjeri svoje politike oblikuje prema politikama gospodina Putina, dosad je neviđeno”, istaknuo je Obama.

Trump, koji je nekoliko puta kazao da se divi Putinu, rekao je u ponedjeljak da će, ako bude izabran, razmisliti o posjetu Moskvi prije nego što stupi na dužnost.

“Ako pobijedim 8. studenoga, mogu zamisliti da se sastanem s Putinom prije početka rada moje administracije” izjavio je Trump.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO