Trump traži da se Clinton testira na drogu

Novi preokret u utrci za Bijelu kuću. Donald Trump je zatražio od svoje demokratske protivnice Hillary Clinton da se testira na droge prije završne televizijske debate. Kandidat Republikanske stranke kazao je i da su izbori namješteni kako bi Clinton pobijedila.

„To su loše, loše stvari! Namješteni izbori. Ljudi, ne možemo dopustiti da im to prođe”, kaže Donald Trump, republikanski predsjednički kandidat.

Donald Trump je ljut, a svakog dana to je sve očitije:

„To su pokvareni ljudi. Zato je zovem ‘Pokvarena Hillary'”, nastavlja Trump.

Iznio je do sada mnogo tvrdnji o svojoj protivnici Hillary Clinton, ali na skupu u New Hampshireu otišao je dalje nego ikad, optuživši je da koristi drogu.

„Trebali bismo uraditi testiranje na drogu prije debate. A zašto? Zato što ne znam šta se dešava s njom. Na početku posljednje debate bila je puna energije, a na kraju, kao da je mislila: ‘Odvedite me odavde.’ Jedva je mogla doći do auta”, rekao je Trump.

Gubitak podrške

Napadi postaju oštriji dok ankete pokazuju da gubi podršku. Na udaru je kritika od objavljivanja snimka na kojem se hvali seksualnim napadima na žene.

Do sada je devet žena istupilo i iznijelo optužbe koje Trump poriče.

Sada napada i te žene i medije. Dok novinari koji prate njegovu kampanju govore da jednostavno postaje zastrašujuće nalaziti se među njegovim pristalicama.

„Raste zabrinutost da bi njegova retorika na dan izbora mogla izazvati nasilje na ulicama. Čak i republikanci upozoravaju da će, ako njihov kandidat nastavi iznositi sumnje u legitimnost glasanja, to naštetiti američkoj demokratiji. Ali izgleda da to ne brine Trumpa, koji u svakom govoru ističe da će, ako izgubi, to biti zato što su mu izbore ukrali”, javlja reporterka Patty Culhane.

Izvor: Al Jazeera

 

 


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO