Protesti žena nakon novih optužbi protiv Trumpa

Mnoge učesnice protesta su žrtve seksualnog napada (Grassroots Global Justice Alliance)
Mnoge učesnice protesta su žrtve seksualnog napada (Grassroots Global Justice Alliance)

Više od 80 žena blokiralo je u New Yorku ulaz u toranj republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa.

Pozvale su Republikansku stranku da odbaci kandidaturu Trumpa za predsjednika SAD-a.

Učesnice protesta, obučene u crno, nosile su transparente protiv republikanskog kandidata, a mnoge od njih su žrtve seksualnog napada.

Protest je uslijedio nakon novih optužbi protiv Trumpa za nedolično ponašanje prema ženama.

Nakon što su se prošle sedmice u javnosti pojavili snimci u kojima je na vulgaran način govorio o ženama, Trump se suočava s novim optužbama, ovaj put o nedoličnom ponašanju prama ženama, o čemu su za The New York Times u srijedu svjedočile dvije žene, prenosi agencija Hina.

Nove optužbe

Navode dviju žena, koje su Trumpa optužile za neprimjereno ponašanje, njegov je glasnogovornik nazvao izmišljotinom, no to bi moglo dodatno naštetiti Trumpovoj kampanji nekoliko sedmica uoči predsjedničkih izbora, koji će se održati 8. novembra.

Jessica Leeds, jedna od žena, ispričala je kako ju je Trump uhvatio za grudi i pokušao staviti ruku pod suknju prilikom leta u avionu za New York 1980. godine.

Druga žena, Rachel Crooks, opisala je kako ju je Trump 2005. godine poljubio u usta kod lifta u Trump Toweru na Manhattanu, gdje je radila kao recepcionarka u kompaniji za nekretnine.

Iz Trumpovog štaba zanijekali su te tvrdnje, rekavši kako je cijeli članak fikcija te da je The New York Times objavio klevete, koje poprimaju osobine koordiniranog atentata na Trumpa.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO