Izraelci ubili dvojicu Palestinaca na Zapadnoj obali

Izraelske snage i naoružani civili ubili su najmanje 152 Palestinca u četiri mjeseca, od kojih su vlasti za njih 89 rekle da su napadači (EPA)
Izraelske snage i naoružani civili ubili su najmanje 152 Palestinca u četiri mjeseca, od kojih su vlasti za njih 89 rekle da su napadači (EPA)

Izraelske snage ubile su dvojicu Palestinca, koji su navodno pokušali nožem napasti vojnike na nadzornoj točki na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćila je izraelska vojska, što je još jedan u nizu incidenata u valu četveromjesečnog nasilja.

Vojnici nisu ozlijeđeni u sukobu na nadzornoj točki Bekaot, na sjeveru Zapadne obale, i izraelske snage su “zaustavile napad i ubile napadače”, objavila je vojska.

Takvu informaciju u telefonskom razgovoru je Al Jazeeri potvrdila i glasnogovornica izraelske vojske.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da su ubijena dvojica muškaraca.

Ubijeno 22 djece

U napadima nožem, naletima automobila i ubilačkim napadima od 1. listopada ubijeno je 23 Izraelca i jedan američki građanin.

Izraelske snage i naoružani civili istovremeno su ubili najmanje 152 Palestinca, od kojih su vlasti za njih 89 rekle da su napadači.

Većina ostalih ubijena je u sukobima sa sigurnosnim snagama.

Prema palestinskim izvorima, najmanje 22 poginulih bili su djeca.

Na Zapadnoj obali, uključujući Istočni Jerusalem, više od 500.000 Izraelaca živi u židovskim naseljima koja okružuju palestinske zajednice.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO