Turska u međunarodnim vodama zaplijenila 13 tona droge

U prvoj etapi akcije zaplijenjeno 13 tona kanabisa u prahu (Anadolija)
U prvoj etapi akcije zaplijenjeno 13 tona kanabisa u prahu (Anadolija)

Turske snage sigurnosti zaplijenile su u utorak 13 tona droge u akciji na brodu pod bolivijskom zastavom u međunarodnim vodama.

Akcija na brodu, zbog sumnje da prevozi narkotike, izvedena je u međunarodnim vodama sjeveroistočno od libijske luke Tobruk, prenosi Anadolija.

Turska obalna straža je, uz podršku aviona, a po zaprimljenoj informaciji da plovilo prevozi narkotike, pratila brod od 3. januara.

Snage sigurnosti Turske akciju su izvele u saradnji s libijskim vlastima i po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Turske.

Kanabis u prahu

Operacija na brodu počela je u utorak, a u njenoj prvoj etapi zaplijenjeno je 13 tona kanabisa u prahu.

Pretres na plovilu je i dalje u toku, a brod će nakon završetka akcije biti predat Obalnoj straži Turske.

Prema informacijama koje je Anadolija dobila u Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske, to je bila prva akcija koju je Turska izvela u međunarodnim vodama.

Ukupno 13 tona opojnih droga istovremeno je i najveća količina zaplijenjena na jednom prijevoznom sredstvu u jednoj akciji.

Izvor: Agencije


Povezane

Prvi put nakon više godina albanska policija je uspjela da uspostavi potpunu kontrolu nad selom Lazarat na jugu Albanije, koje je poznato kao centar uzgajivača i trgovaca kanabisom. Naš novinar Avni Ahmetaj je pratio akciju policije u ovom selu.   

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO