Hollande želi produžiti vanredno stanje

Nakon stupanja vanrednog stanja izvedeno je 3.000 premetačina (AP)
Nakon stupanja vanrednog stanja izvedeno je 3.000 premetačina (AP)

Francuski predsjednik Francois Hollande će tražiti od Parlamenta produljenje za tri mjeseca, nakon 26. veljače izvanrednog stanja uvedenog nakon napada u studenom u Parizu, izvijestio je u čelnik Komunističke stranke.

“Predsjednik nam je potvrdio da će Vijeću ministara 3. veljače biti podastrijeto više tekstova, među kojima produljenje izvanrednog stanja za tri mjeseca”, rekao je tajnik Komunističke stranke Pierre Laurent nakon razgovora s predsjednikom.

Za sada francusko Predsjedništvo nije potvrdilo tu informaciju, prenosi Hina.

Pritvor za 400 osoba

Predsjednik Francuske, koji se posljednjih dana savjetuje s čelnicima političkih stranaka zemlje, u srijedu je ocijenio da je “moguće” produljenje nakon tog roka, rekao je predsjednik Skupštine Claude Bartolone.

To pitanje je pokrenulo rasprave u zemlji gdje su suci, stranke lijevog centra i udruge zaštite ljudskih prava zabrinuti zbog tog izvanrednog režima, koji policiji daje pojačane ovlasti bez kontrole nekog suda.

Nakon stupanja izvanrednog stanja na snagu određen je kućni pritvor za 400 osoba i izvedeno je 3.000 premetačina.

Izvor: Agencije


Povezane

Spomen-ploče, na mjestima gdje su dogodili napadi na redakciju lista Charlie Hebdo i košer supermarket, bit će otkrivene u utorak u prisustvu porodica žrtava.

02 Jan 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO