Video: Ruski zračni napad na pijacu i zdravstveni centar

Najmanje sedam osoba smrtno je stradalo, a 20 je povrijeđeno u zračnom napadu ruskih ratnih aviona u sirijskom gradu Halepu.

Napad je izveden na pijacu i zdravstveni centar u Halepu, javlja agencija Anadolija.

Prema podacima službenika nevladinih organizacija u Halepu, ruski avioni su bombardirali pijacu i zdravstveni centar u mjestu Sukkari koji se nalazi pod kontrolom opozicionih snaga.

Spašavanje iz ruševina

Poginulo je sedam osoba, a među njima se nalaze žene i djeca.

Povrijeđene osobe su prevezene uz pomoć građana do improviziranih bolnica u blizini mjesta događaja.

Na objektima je pričinjena velika materijalna šteta, a neki automobili i kuće su u potpunosti uništeni. U toku su akcije traženja i spašavanja ispod ruševina.


[Anadolija]

Nastavak borbi

U međuvremenu, najmanje 35 sirijskih vojnika i pripadnika prorežimske milicije poginulo je u napadu boraca grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) na Deir Azzour, na istoku zemlje.

Kako je saopćila Opservatorija za ljudska prava, sirijska nevladina organizacija sa sjedištem u Londonu, pobunjenici su zauzeli nekoliko naselja u tom gradu i sada je gotovo 60 posto grada pod njihovom kontrolom, prenosi AFP.

Prema informacijama Opservatorije, 16 pripadnika ISIL-a likvidirano je prilikom njihovog neuspjelog napada na pozicije vojske u blizini mjesta Al-bab.

Snage režima su napredovale posljednjih dana ka ovom mjestu, inače utvrđenju ISIL-a, i sada su udaljene 10 kilometara od grada.

Izvor: Agencije