Video: Sirijski izbjeglica spasio Holanđanina

Sirijski izbjeglica Mohsen al-Obaidi riskirao je vlastiti život kako bi spasio Holanđanina koji se gušio u hladnoj vodi jednog amsterdamskog kanala.

Videosnimak koji se raširio društvenim mrežama prikazuje čovjeka kako se bori za život u hladnoj vodi amsterdamskog kanala. U pomoć utopljeniku skočio je mladić za kojeg se kasnije utvrdilo da je sirijski izbjeglica.

Holandski mediji javljaju da se mladić zove Mohsen al-Obaidi, izbjeglica i okoline Deir al-Zora, te da je odvezen u bolnicu zbog zadobijenih promrzlina, prenosi Huffington Post Arabi.

“Dužan sam Holandiji, zemlji koja mi je sve pružila. Ovo je najmanje što mogu učiniti kako bih lijepim uzvratio ovoj zemlji i njenim stanovnicima”, prenose mediji Mohsenovu izjavu nakon incidenta koji se desio za vrijeme Božića.

Izvor: Agencije


Povezane

Približno 150 izbjeglica iz Sirije i Eritreje smješteno je od srijede u sportskoj dvorani u tome gradu nedaleko od Utrechta.

Published On 10 Oct 2015

Norveška je ostala bez slobodnih ćelija za zatvorenike. Zbog toga je osuđenike počela da šalje u zatvor koji iznajmljuje od Holandije. Ali dogovor između dvije vlade naišao je na protivljenje aktivista, kao i pojedinih zatvorenika.

Published On 04 Sep 2015
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO