Nestao avion iznad Senegala

Boeing je u sudaru također pretrpio oštećenja i jučer je prinudno sletio u Ekvatorijalnoj Gvineji (EPA)
Boeing je u sudaru također pretrpio oštećenja i jučer je prinudno sletio u Ekvatorijalnoj Gvineji (EPA)

Nacionalna agencija za kontrolu civilne avijacije Senegala (ANACIM) je saopćila da je jedan avion za evakuacije bolesnika nestao u zračnom prostoru te zemlje te da je najvjerovatnije pao nakon pretrpljenih oštećenja usljed sudara s putničkim Boeingom koji je letio ka Berlinu.

U saopćenju ANACIM-a se navodi da je nestali avion kompanije Senegal Air prevozio bolesnike iz Burkine Faso u Senegal i da je nestao u noći sa subote na nedjelju, javlja Anadolija.

Boeing prinudno sletio

“Potraga za nestalim avionom i dalje traje. Prema prvim saznanjima, srušio se nakon sudara u zraku s Boeingom koji je letio iz Senegala ka Berlinu. Boeing je također pretrpio manja oštećenja i jučer je prinudno sletio u Ekvatorijalnoj Gvineji”, navodi se u saopćenju.

U nestalom avionu su bila tri člana posade, tročlano medicinsko osoblje i jedan bolesnik porijeklom iz Francuske. Posadu su činila dva Alžirca i jedan pilot iz Konga, dok su medicinsko osoblje činili ljekari iz Senegala.

Operacija traganja za nestalim avionom i dalje traje u Atlantskom okeanu, a u njoj učestvuju dva vojna aviona i jedan brod senegalskih oružanih snaga.

Izvor: Agencije
 


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO