Sirija: Napadi i egzekucije, deseci mrtvih

U napadu pripadnika snaga režima sirijskog predsjednika smrtno su stradale tri prodice (AP)

U zračnom napadu aviona sirijske vojske na antički grad Tudmur (Palmira), na istoku sirijskog okruga Homs, koji kontrolira skupina Islamska država Irak i Levant, poginule su 32 osobe, dok je 150 osoba ranjeno.

Kako Anadolija doznaje od lokalnih izvora, u napadu su većinom stradali civili.

Isti izvor je naveo kako su u napadu pripadnika snaga režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada smrtno stradale tri cjelokupne obitelji.

“Avioni su napali stambene jedinice civila koje se nalaze u Tudmuru. Narod je zbog tih napada počeo napuštati ove prostore. Ozlijeđeni proživljavaju traume, u bolnicama nema medicinskog materijala, hitno je potrebna krv ozlijeđenima”, kazao je neimenovani lokalni izvor.

Očevici su naveli kako su meta napada bili civili, kao i da je tom prilikom uništen velik broj kuća.

Masovna egzekucija sirijskih vojnika

Istovremeno su pobunjenici ubili 56 sirijskih vojnika u masovnoj egzekuciji u zrakoplovnoj bazi na sjeverozapadu Sirije, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Opservatorij navodi, pozivajući se na svoje izvore na terenu, da se masovna egzekucija dogodila u zrakoplovnoj Abu al-Duhur prije nekoliko dana, prenosi Srna.

Bazu u provinciji Idlib zauzelo je 9. rujna nekoliko savezničkih grupa, među kojima je Al-Nusra Front, povezan s Al-Kaidom.

“Potvrdili smo jučer, preko očevidaca i određenog dokaznog materijala, da se dogodila egzekucija”, rekao je Rami Abdulrahman, direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Agencije