Donald Trump želi plaćati što manji porez

Donald Trump je ovom izjavom pojačao neizvjesnost u vezi s objavljivanjem svoje porezne kartice (AP)

Milijarder Donald Trump, potencijalni kandidat republikanske stranke na američkim predsjedničkim izborima, izjavio je kako se bori da plati što manji porez, čime je pojačao neizvjesnost u vezi s objavljivanjem svoje porezne kartice.

“Borim se kao nikad da platim što manje”, rekao je on za američke medije.

“Prvo zato što sam poslovni čovjek i što se to tako radi”, kazao je Trump i dodao: “Ne sviđa mi se kako naša vlada troši naš porez i rasipa naš novac.”

E-pošta Hillari Clinton

Pošto je demokratkinja Hillary Clinton u petak objavila zadnje podatke iz svoje imovinske kartice, što je običaj za potencijalne kandidate na predsjedničkim izborima, Donald Trump je rekao da će i on to učiniti, ali će to možda uvjetovati objavljivanjem elektroničke pošte Hillary Clinton dok je bila na dužnosti državne tajnice.

Elektronička pošta Hillary Clinton predmet je kontroverze, jer se kao državna tajnica koristila isključivo privatnom e-mail adresom kako bi otežala pristup svojoj arhivi, smatraju republikanci, prenosi Hina.

Clinton je State Departmentu predala oko 55.000 stranica elektroničke pošte, koje je administracija počela pregledavati i objavljivati na internetu.

Trump, koji se obogatio trgovinom nekretninama, još je jednom iskoristio svoju popularnost na američkoj televiziji i u novoj anketi dobio najveću potporu da postane kandidat republikanca na predsjedničkim izborima.

Trump je u jednom od intervjua ocijenio da “Barack Obama, prvi crni predsjednik, nije ništa učinio” za crne Amerikance.

U četvrtak prva debata

Nije isključio mogućnost da ponovno dopusti ispitivačku tehniku koja simulira utapljanje (“waterboarding”), što je oblik mučenja koji su američki istraživači za mandata Georgea W. Busha primjenjivali pri ispitivanju terorista.

Po anketi NBC News/Wall Street Journal, Trump je glavni kandidat za 19 posto republikanaca, a prate ga guverner Wisconsina Scott Walker (15 posto) i bivši guverner Floride Jeb Bush (14 posto), uz marginu pogrješke od šest postotnih bodova.

Očekuje se da će u četvrtak u Clevelandu Trump biti u središtu pozornosti među deset republikanskih kandidata u prvoj televizijskoj debati u okviru predizbora republikanske stranke.

Izvor: Agencije