Trump objavio telefonski broj rivala

Donald Trump je sada u sukobu s većinom republikanaca (AP)

Milijarder i kandidat za republikansku nominaciju za američke predsjedničke izbore Donald Trump napravio je još jedan ispad u svojoj kampanji objavljivanjem telefonskog broja suparnika koji se usudio da ga kritizira, piše agencija Beta.

Kada je senator Lindsey Graham nazvao Trumpa “najvećom svjetskom budalom” u televizijskom intervjuu, milijarder je pročitao broj Grahamovog ličnog mobilnog telefona i pokazao ga televizijskim kamerama u toku jednog nastupa u okviru kampanje u Južnoj Karolini.

Graham se našalio da će morati kupiti novi telefon.

Veterani brane McCaina

Trump je u sukobu s većinom republikanaca poslije niza zapaljivih komentara, od kojih je posljednji bio ovog vikenda, kada je ismijavao iskustvo senatora Johna McCaina kao ratnog zarobljenika u Vijetnamu.

Od ulaska u predsjedničku trku Trump je uskomešao javnost komentarom da su meksički imigranti silovatelji, ubice i dileri droge, ali je kap prelila čašu kada je rekao da se McCain smatra herojem samo zato što je bio zarobljen i da on “ne voli one koji su zarobljeni”.

Trump je od te izjave pojačao kritiku McCaina i njegov rad po pitanju ratnih veterana u Senatu, dok su političari obje stranke u američkom Kongresu i grupe veterana skočile u odbranu McCaina, koji je bio republikanski kandidat za predsjednika 2008. godine.

Trump je, prema anketama, skočio na vrh liste onih koji se bore za republikansku predsjedničku kandidaturu, ali su te ankete rađene prije njegovih komentara o McCainu.

U utrci 16 republikanaca

U utrci za nominaciju konzervativaca za predsjednika SAD-a je 16 republikanaca.

Posljednji je u utrku u utorak ušao guverner iz Ohija hrvatskog porijekla John Kasich, a njegova objava bačena je u sjenu najnovijim Trampovim izjavama.

Među vodećim kandidatima među republikancima su i bivši guverner Floride Jeb Bush, guverner Wisconsina Scott Walker i senator Floride Mario Rubio.

Izvor: Agencije