Zapljene zbog veza s Muslimanskom braćom

Muslimanska braća su stavljena na listu 'terorističkih organizacija' (AP)

Egipatska vlada je od početka 2014. godine do danas zaplijenila imovinu 1.300 udruga povezanih s Muslimanskom braćom (Ihvan).

Izzet Hamis, šef Odbora za evidentiranje imovine Ihvana, kojeg je osnovala vlada Egipta, izjavio je da je u proteklih godinu i pol zaplijenjena sva pokretna i nepokretna imovina od ukupno 1.300 nevladinih udruga povezanih s Ihvanom, kojeg je vlada ranije stavila na listu “terorističkih organizacija”.

Hamis je kazao da je utvrđeno da su ova udruženja vodili članovi Muslimanske braće i da je sva oduzeta imovina upisana u registar Ministarstva za socijalnu skrb, prenosi Anadolija.

Uložene žalbe

Najavio je da su neke udruge već uložile sudsku žalbu na odluku o oduzimanju imovine i da će ta odluka biti ukinuta i imovina vraćena u slučajevima za koje sud utvrdi da nema povezanosti s Ihvanom.

Sud u Kairu je sredinom rujna 2013. godine zabranio rad Ihvana i svih povezanih organizacija te naredio formiranje specijalnog odbora koji će ustanoviti svu imovinu zabranjenih organizacija i pokrenuti postupak oduzimanja.

Egipatska prijelazna vlada, formirana nakon vojnog udara iz srpnja 2013. godine, krajem prosinca iste godine proglasila je Ihvan terorističkom organizacijom.

Izvor: Agencije