Žrtve u sudaru vozova kod Graza

Do frontalnog sudara dva voza kompanije Steiermaerkische Landesbahnen, koji se dogodilo oko 10:20 sati na stanici Waldstein im Ubelbach (EPA)

U sudaru dva voza kod austrijskog grada Graza poginuo je jedan od dvojice mašinovođa, a jedna žena prevezena je u bolnicu s povredama opasnim po život.

Austrijski mediji javljaju kako je još osam osoba pretrpjelo teške povrede.

Do frontalnog sudara dva voza kompanije Steiermaerkische Landesbahnen, koji se dogodilo oko 10:20 sati na stanici Waldstein im Ubelbach, došlo je najvjerovatnije zbog nepoštovanja signalizacije, prenose mediji.

Direktor te kompanije Helmut Wittmann potvrdio je pogibiju jednog mašinovođe. Prilikom obilaska mjesta nesreće kazao je da je kompanija “izgubila jednog saradnika”.

Drugi mašinovođa prebačen je helikopterom u bolnicu, kao a i jedna 60-godišnja putnica.

Užasna scena

Okružni šef vatrogasaca Gerhard Sampt televizijskoj stanici ORF je kazao kako je vatrogasce, koji su došli na mjesto događaja, zatekla užasna scena.

“Putnici su ležali po podu voza, teško povrijeđeni, a potom smo pronašli zarobljenog vozača koji se uspio javiti”, istakao je.

Deset vatrogasnih vozila nalazi se na mjestu nesreće, kao i hitna pomoć, službe Crvenog križa i dva spasilačka helikoptera.

Još nije jasno kako je došlo do sudara.

Izvor: Agencije