Završena evakuacija tijela sa mjesta pada aviona

Preostaje da se 20 vojnika alpinista popnu s ekipama i pokupe osobne stvari žrtava (EPA)
Preostaje da se 20 vojnika alpinista popnu s ekipama i pokupe osobne stvari žrtava (EPA)

Evakuacija tijela s mjesta pada zrakoplova Germanwingsa u francuskim Alpama je završena, potvrdio je francuski vojni dužnosnik Jean-Marc Menichini.

“Više nema tijela u području pada zrakoplova. U srijedu će se 20 vojnika alpinista popeti s ekipama i pokupiti osobne stvari”, rekao je potpukovnik Menichini, prenosi AFP.

Dodao je kako istražitelji još traže drugu crnu kutiju A320 koji se 24. ožujka srušio u francuskim Alpama.

Prethodno je francuski predsjednik Francois Hollande najavio kako bi bilo moguće identificirati sve žrtve pada zrakoplova A320 tvrtke Germanwings do kraja ovog tjedna.

Uzeti uzorci DNK

[Francuski] ministar unutarnjih poslova [Bernard Cazeneuve] potvrdio je da bi najkasnije do kraja tjedna bilo moguće identificirati sve žrtve zahvaljujući prikupljenim uzorcima DNK i iznimnom znanstvenom radu”, rekao je Hollande na zajedničkoj konferenciji za novinare s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel nakon 17. sastanka Francusko-njemačkog ministarskog vijeća.

“Identifikacija bi obiteljima omogućila žalovanje”, dodao je Hollande.

Oko 400 uzoraka DNK, uzetih s dijelova tijela žrtava srušenog zrakoplova, poslano je u Institut za istraživanje zločina nacionalne žandarmerije u Parizu. 

Dosad je izolirano 79 profila DNK putnika i članova posade, ali službeno još nije identificirana nijedna žrtva.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO