Turski avion vraćen sa leta za Lisabon

Ovo je treći put za sedam dana da je avion turske aviokompanije primoran na promjenu kursa (EPA)
Ovo je treći put za sedam dana da je avion turske aviokompanije primoran na promjenu kursa (EPA)

Avion kompanije Turkish Airlines, koji je u srijedu poletio za Lisabon, vraćen je s predviđene trase u Istanbul, jer je u avionu pronađen prtljag “bez pratnje”, saopćila je neimenovana glasnogovornica te kompanije, prenio je Reuters.

U avionu je bilo 170 putnika i sedam članova posade, a svi putnici su prebačeni u drugu letjelicu, kojom će poletjeti za Lisabon.

Nije poznato koliko je daleko avion stigao prije nego što je vraćen u Istanbul.

Treća promjena kursa

Ovo je treći put za sedam dana da je avion turske aviokompanije primoran na promjenu kursa, podsjeća britanska agencija.

U ponedjeljak je avion Turkish Airlinesa, koji je letio iz Istanbula za Sao Paolo, morao vanredno sletjeti u Kazablanku, u Maroku, zbog informacije o bombi, pošto je u toaletu nađena cedulja na kojoj je bila napisana riječ “bomba”.

Predstavništvo kompanije Turkish Airlinesa u Beogradu saopćilo je u ponedjeljak da je istraga ustanovila da je tadašnja prijetnja bombom u avionu na letu Istanbul – Sao Paolo bila lažna, navodi agencija Tanjug.

Dan ranije, u nedjelju, dogodio se još jedan incident iste vrste, kada je avion iste kompanije, koji je poletio za Tokio, vraćen u Istanbul, također zbog prijetnje da je navodno postavljena bomba, sa sličnim scenarijem – porukom nađenom na vratima toaleta.

Turkish Airlines je četvrti najveći avioprijevoznik u svijetu, zaključuje britanska agencija.

Izvor: Agencije


Povezane

Srušeni avion je lociran, ali ne i piloti. Potraga traje, a Turska je Siriji uputila diplomatsku notu. S detaljima se u TV intervjuu oglasio i turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu.  

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO