Sirijski režim bacio razorne vakum bombe na naselje

Iz Revolucionarnog vijeća Sirije su današnji zračni napad sirijske vojske nazvali "masakrom" (EPA)

Najmanje 20 osoba je poginulo, a 150 ranjeno u jutrošnjem zračnom napadu sirijske vojske u naseljenom mjestu Douma u regiji Damaska istočna Guta, javlja Anadolija

Bolnički izvori iz Dume javljaju da je vojska odana režimu predsjednika Bashara al-Assada izvela zračni napad u kojem je na nasljeno mjesto bacila pet razornih vakum bombi.

Isti izvor javlja da je među 20 poginulih bilo i nekoliko žena i djece, te da se među 150 ranjenih nalazi i nekoliko životno ugroženih.

Masakr u Dumi

Lokalni aktivista iz Doume Yusuf Al Bustani je za Anadoliju kazao da je u napadu devastirano nekoliko zgrada i kuća i da su mještani ispod ruševina izvlačili tijela stradalih.

“Režimske snage na godišnjicu narodne revolucije nastavljaju sa masakrom u Doumi. Već dva dana mjesto je meta neprekidnih artiljerijskih napada“, kazao je Bustani.

Iz Revolucionarnog vijeća Sirije su današnji zračni napad sirijske vojske nazvali “masakrom”.

Mirni protesti, koji su prije četiri godine počeli u Siriji, oružanom intervencijom sirijske vlade pretvoreni su u građanski rat.

U izvještaju Organizacije za ljudska prava u Siriji (SNHR), koji je objavljen povodom četvrte godišnjice rata u Siriji, navodi se kako je od ukupnog broja zatvorenika 6.580 žena, dok je čak 9.500 djece.

Izvor: Agencije