Izraelska vojska privela palestinske novinare

Pretresena zgrada organizacije Medijski centar: Ovo je Jerusalem (EPA)
Pretresena zgrada organizacije Medijski centar: Ovo je Jerusalem (EPA)

Izraelske snage upale su u zgradu nevladine organizacije u izraelskom gradu Umm Al-Fahmu i privele pet palestinskih novinara, inače zaposlenika ove organizacije.

Prema podacima do kojih je došla Anadolija, izraelske snage upale su u nevladinu udrugu pod nazivom Medijski centar: Ovo je Jerusalem.

Redakcija je osnovana nedavno pa nema mnogo informacija o sadržaju njihova rada, no prema pisanju nekih medija, rad je fokusiran na izraelske napade na Palestince u Jeruzalemu i postupanja u vezi s džamijom Al-Aqsa.

Tijekom pretresa zgrade izraelske snage sigurnosti prekontrolirale su nekoliko računala u redakciji, a neka od njih su i zaplijenile.

Pet članova redakcije je privedeno.

Slijedi istraga

Novinari, koje je odvela vojska, još nisu ni za što optuženi, ali su zadržani i suočit će se s istragom izraelskih službi. 

S druge strane, glasnogovornik izraelske policije Luba Es-Semri izjavio je da su izraelske snage sigurnosti danas upale u organizaciju u gradu Umm Al-Fahm, zbog sumnji da “financira terorizam”.

Izraelske vlasti već su se ranije suočavale s izvješćima organizacija poput Human Rights Watcha i Reportera bez granica, u kojima se upozorava na postupanje prema novinarima.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO