Građevinski radnici protestirali u Dubaiju

Radnici, u zelenim uniformama, bili su na gradilištu gdje rade, nedaleko od Dubai Malla, dok su trajali pregovori (Getty Images)
Radnici, u zelenim uniformama, bili su na gradilištu gdje rade, nedaleko od Dubai Malla, dok su trajali pregovori (Getty Images)

Stotine stranih građevinskih radnika napravili su rijetki javni protest ispred shopping centra Dubai Mall u Dubaiju kako bi iskazali spor sa svojim kompanijama, prenosi agencija Reuters navode svjedoka.

Vlasti su u utorak poslale policijsku jedinicu za suzbijanje nemira na Bulevar Sheikh Mohammed bin Rashid gdje se nalazi najviša zgrada na svijetu, blokiravši nekoliko putnih pravaca dok su pregovarači pokušavali riješiti spor oko plaćanja prekovremenog rada.

Radnici, koji su stigli iz južne Azije, kazali su kako je poslodavac prestao plaćati prekovremene sate, kao i plate koje su ionako bile preniske.

Pomoć policije

Ured za medije vlasti u Dubaiju, u poruci objavljenoj na Twitteru, naveo je kako je policija pomogla da se riješi spor.

„Za sat vremena, policija Dubaija riješila je probleme radnika Fountain Viewsa koji su se okupili na bulevaru i tražili dodatnu isplatu“, navodi se u poruci.

Radnici, u zelenim uniformama, bili su na gradilištu gdje rade, nedaleko od Dubai Malla, dok su trajali pregovori.

Kada su čuli da je riješen spor i da se policija povlači oni su glasno navijali i aplaudirali.

Dubai je jedan od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO