Smrtonosni napad u Lahoreu

Aktiviran je eksploziv skriven u automobilu nedaleko od zgrade policije (Getty Images)

Najmanje četiri osobe su poginule, a nekoliko ih je ranjeno u napadu na sjedište policije u istočnom pakistanskom gradu Lahoreu, rekli su policijski službenici i medicinski izvori.

Bombaš samoubica prišao je ulazu u policijsku zgradu i detonirao eksploziv, rekao je viši policijski zvaničnik Al Jazeeri.

Ranije je javljeno da je u ovom napadu poginulo najmanje osam osoba, a da su 22 ranjene.

Prema riječima glasnogovornice policije Nabile Gazanfar, aktiviran je eksploziv skriven u automobilu nedaleko od zgrade policije, ali nije poznato da li je u pitanju bombaš samoubica.

Nije poznato koliko je bilo žrtava među policajcima.

Žrtve u Peshawaru

Jedan od očevidaca Ashraf Ali kazao je da je nakon eksplozije odjeknula i vatra i automatskog naoružanja te da je na ulici vidio najmanje tri tijela.

Ova eksplozija se desila samo nekoliko dana nakon što je 22 ljudi poginulo u samoubilačkom napadu na Shia džamiju u sjeverozapadnom gradu Peshawaru.

Organizacija Tehreek-e-Taliban Pakistan preuzela je odgovornost za taj napad, rekavši da je to osveta za ubistvo borca, poznat kao doktor Usman, koji je obješen u decembru.

Sredinom februara uhapšeno je 12 talibana umiješanih u napad na vojnu školu 16. decembra u Peshewaru, kada je ubijeno najmanje 135 osoba, većinom djece.

Izvor: Al Jazeera i agencije