Više žrtava nevremena u Bugarskoj i Španiji

Dvije osobe smrtno su stradale u nevremenu koje je zahvatilo sjever Španije (EPA)

U vremenskim nepogodama u Bugarskoj poginulo je pet osoba, među kojima i jedno dijete, a za jednom tridesetogodišnjom ženom se traga, javlja Srna.

Spasilačke ekipe pronašle su tijela devetogodišnjeg dječaka i njegovog oca koji su se utopili u nabujalom potoku u selu Ilindenci, saopćila je Policijska uprava u Blagojevgradu.

Jedna žena je poginula kada je na njen automobil u pokretu palo drvo koje je obori jak vjetar, saopćila je Policijska uprava u gradu Ruse.

I dalje se traga za tridesetogodišnjom ženom, koja je izvela psa u šetnju pored rijeke u gradu Petriču, na jugozadu Bugarske, kao i za braćnim parom čiji je džip sletio s puta u rijeku u centru Devina.

Mnoge općine na jugoistoku Bugarske u kritičnoj su situaciji poslije obilnih kiša, a u odbrani Smoljana, gdje je situacija najteža, angažirana je i vojska.

Kiša, oluja i snijeg u Španiji

Dvije osobe smrtno su stradale u nevremenu koje je zahvatilo sjever Španije, javila je Anadolija.

Usljed izljevanja rijeke Ordon na sjeveru zemlje jednog 70-godišnjaka je odnijela bujica dok je vozio kombi. Druga osoba je smrtno stradala u lavini dok je skijala u podnožju Pirinejskih planina, u skijaškoj regiji Candanchu.

Jaka kiša, oluja i snijeg u zemlji otežavaju saobraćaj, a zbog izlijevanja rijeke Ebro autoput Pamplona – Madrid privremeno je zatvoren.

Na jugu Španije, zbog utjecaja snažne oluje, privremeno je zatvoren pomorski saobraćaj preko Gibraltarskog tjesnaca, dok je na istoku zemlje na otocima Baleari otkazan brodski saobraćaj.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO