Zuckerberg: Facebook će štititi prava muslimana

'Ako ste musliman u ovoj zajednici, kao lider Facebooka želim da znate da ste ovdje uvijek dobrodošli', napisao je Mark Zuckerberg (AP)

Osnivač i direktor Facebooka Mark Zuckerberg izrazio je podršku muslimanima širom svijeta, koji strahuju od osvete poslije nedavnih napada u Parizu, prenose agencije.

“Želim podržati muslimane u našoj zajednici i širom svijeta. Nakon napada u Parizu i izjava mržnje ove sedmice mogu samo zamisliti njihov strah da će biti progonjeni zbog akcija drugih”, napisao je na profilu na Facebooku.

“Ako ste musliman u ovoj zajednici, kao lider Facebooka želim da znate da ste ovdje uvijek dobrodošli. Borit ćemo se da zaštitimo vaša prava i stvorimo mirno i sigurno okruženje za vas”, dodao je.

Zuckerberg nije govorio ni o jednom prijedlogu posebno, ali je rekao da su ga, “kao Jevreja, roditelji naučili da se mora usprotiviti napadu na bilo koju zajednicu”.

Možemo izgraditi bolji svijet 

Dodao je da mu je rođenje djeteta dalo mnogo nade, ali da “mržnja nekih može lako dovesti do toga da se podlegne cinizmu”.

“Ne smijemo gubiti nadu. Sve dok stojimo zajedno i vidimo dobro jedni u drugima možemo izgraditi bolji svijet za sve ljude.”

Donald Trump, kandidat za republikansku nominaciju za američke predsjedničke izbore, pozvao je na “potpunu i kompletnu” zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Američke Države nakon nedavnog napada u Kaliforniji u kojem je ubijeno 14 ljudi.

Ta njegova izjava doživjela je osude sa svih strana svijeta.

Izvor: Agencije