Video: Mađar kamionom nasrnuo na izbjeglice u Francuskoj

Jedan mađarski vozač kamiona namjerno je skrenuo svoje vozilo na veću grupu izbjeglica nedaleko od francuskog mjesta u Calaisu, a sve to je snimao. Snimak je poslije objavljen na internetu i brzo se dijeli putem društvenih mreža.

Na snimku se vide izbjeglice kako bježe u strahu. Kako mediji prenose, videosnimak u originalu traje više od 14 minuta, a kamera bilježi sve što se vidi ispred kamiona.

Vidi se kako vozač ubrzava prema grupi izbjeglica koje pješice idu u suprotnom smjeru. Nekoliko trenutaka kasnije snimljena je napeta atmosfera dok više od 50 muškaraca ide ka kamionu, a neki se i zatrčavaju na njega.

Prema opisu videa na YouTubeu koji se zove „Calais Emigrants vs drivers and EUROPA“, snimak je napravljen 25. novembra poslijepodne, na pravcu A216/N216 koji obilazi Calais, mjesto na sjeveru Francuske.

Psovke i skretanja

Mađar za volanom je miran dok se izbjeglice šire kroz sve tri trake puta, a potom ga pretječe drugi šleper s bijelom prikolicom.

Čim ga je drugi kamion pretekao, vozač iznenada skreće nadesno na ljude koji se nisu nadali tom potezu i koji bježe.

Vozač potom ispravlja vozilo, a zatim ponovo oštro skreće ka drugoj grupi ljudi. Mnogi od njih psuju ka njemu, a jedan muškarac ga je nečim i gađao, ali nije nanio nikakvu štetu.

Izvor: Agencije


Povezane

U Briselu je završen sastanak šefova država Evropske unije sa Turskom. Postignut je sporazum o pomoći u cilju zaustavljanja izbjegličko-migrantskog vala u Evropu.Evropska unija će Turskoj osigurati tri milijarde eura za iduću godinu ili dvije kako bi popravila životne uvjete za 2,3 miliona Sirijaca koji sada žive u toj zemlji, uz obećanje da oni neće krenuti […]

U Briselu je u toku sastanak šefova država Evropske unije sa Turskom na kojem se očekuje dogovor o zaustavljanju izbjegličko-migrantskog talasa u Evropu.Prvi se prisutnima obratio Donald Tusk, predsjednik Evropskog vijeća.  

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO