Al-Shabaab iz zasjede ubio desetke vojnika

Pripadnici grupe Al-Shabaab, koji se bore da svrgnu međunarodno priznatu Vladu u Mogadišu, izvršili su u posljednje vrijeme čitav niz napada na hotele (AP)

Pripadnici oružane grupe Al-Shabaaba iz Somalije objavili su da su  južno od prijestolnice Mogadiša napali grupu vojnika, koji su bili na obuci, i ubili njih 30.

Neimenovani zvaničnik somalske vojske samo je potvrdio da su vojnici napadnuti iz zasjede, ali je naveo da okršaj još traje i da zasad ne raspolaže informacijama o žrtvama.

Vojni glasnogovornik Al-Shabaaba tvrdi da je njegova grupa ubila 30 vojnika i zaplijenila četiri vojna kamiona, prenio je Reuters.

Napad na popularni hotel

Pripadnici ove grupe u nedjelju su automobilom punim eksploziva uletjeli u hotel u Mogadišu i tom prilikom je poginulo najmanje trinaest osoba.

Napad se odigrao u hotelu “Sahafi”, popularnom među poslanicima somalijskog Parlamenta, državnim zvaničnicima i poslovnim ljudima.

Pripadnici grupe Al-Shabaab, koji se bore da svrgnu međunarodno priznatu Vladu u Mogadišu, izvršili su u posljednje vrijeme čitav niz napada na hotele u somalskom glavnom gradu.

Izvor: Agencije