Video: Izraelska policija harala u bolnici u Jerusalemu

I

اقتحام مستشفى المقاصد – القدس / YouTube

 

Izraelske vlasti upadaju u bolnicu u Jerusalemu treći dan zaredom, koristeći gumene metke i dimne granate, sa ciljem da se domognu medicinske dokumentacije Palestinaca koji su navodno ranjeni u sukobima s policijom.

Izraelski policajci upali su u bolnicu Bagthamha Makassed u Jerusalemu u naselju Al-Tur, koristeći gumene metke, granate i dimne bombe u četvrtak.

Vlasti žele pronaći medicinski karton 15-godišnjeg palestinskog dječaka, koji je navodno pogođen metkom tokom nedavnog sukoba s izraelskim snagama sigurnosti, prenosi Haaretz.


اقتحام مستشفى المقاصد – القدس / YouTube

Uplašeni da ne budu ozlijeđeni u raciji, ljudi su počeli panično bježati iz bolnice. Dok su bile u bolnici, izraelske snage maltretirale su i vrijeđale pacijente.

Izraelske vlasti kažu da bolnica nije postupila prema zakonu i da nije prijavila one koji su ranjeni u pucnjavi.

Nije bilo hapšenja tokom ove racije, kazali su u bolnici. Međutim, policija je saopćila da su našli traženi medicinski karton i da će protiv tinejdžera biti podignuta optužnica.

Dr. Ali al-Husseini, šef bolnice, kazao je za agenciju Maan da su ljekari odbili dati policiji podatke kako bi zaštitili privatnost pacijenata.

“Nije naš posao da dajemo bilo kakve informacije o bilo kome ko se liječi u bolnici, ili da od njih tražimo lične podatke. Naš posao je da pomognemo tim ljudima”, kazao je Al-Husseini. 

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO