Orban: Milanoviću je posao da napada Mađarsku

Orban: Što god hrvatski premijer kaže, mi to ne smatramo mišljenjem hrvatskog naroda (EPA)
Orban: Što god hrvatski premijer kaže, mi to ne smatramo mišljenjem hrvatskog naroda (EPA)

Hrvatskog premijera treba gledati kao predstavnika Socijalističke internacionale kojem je posao da napada Mađarsku, rekao je u petak mađarski premijer Viktor Orban.

“Što god hrvatski premijer kaže, mi to ne smatramo mišljenjem hrvatskog naroda”, rekao je Orban u intervjuu za Radio Kossuth.

Orban kaže da “životni instinkti” zemalja Višegradske skupine (Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka) odlično rade u rješavanju izbjegličke krize.

“Problem je s onim zemljama koje tom pitanju prilaze ideološki”, tvrdi mađarski premijer. 

Kritike Zorana Milanovića

Rekao je i da su neki njemački, austrijski, francuski i talijanski političari primjeri ljudi koji migraciju smatraju pozitivnim fenomenom i ohrabruju ga.

Hrvatski premijer u više je navrata tijekom aktualne izbjegličke krize koja se prelila i u Hrvatsku, prozvao Mađarsku i premijera Orbana zbog postavljanja ograde i tretmana izbjeglica, poručujući da to nije način na koji se jedna europska zemlja treba ponašati te da Hrvatska takve stvari neće činiti.

Mađarska je podignula ogradu na granici sa Srbijom kako bi spriječila ulazak izbjeglica na svoj teritorij, a privremenu ogradu gradila je i prema Hrvatskoj i Sloveniji te najavila gradnju na granici s Rumunjskom.

Izbjeglice svakodnevno preko granice sa Srbijom pristižu u Hrvatsku, a hrvatske vlasti ih preusmjeravaju prema granici s Mađarskom.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO