Samaras optimist za pobjedu na izborima

Samaras kaže da je pobjeda Nove demokracije u interesu svih Grka koji žele da država ostane u eurozoni (Reuters)

Premijer Grčke, Antonis Samaras, rekao je u nedjelju da je optimist da će pobijediti na općim izborima iduće nedjelje, navodeći da ljevičarska stranka Syriza nema nikakve prijedloge, dok vladajuća Nova demokracija želi učiniti Grčku normalnom zemljom koja nije pogođena deficitima i dugovima.

Samaras je ocijenio da pobjeda Nove demokracije na izborima 25. siječnja nije u interesu samo te stranke, već svih Grka koji žele da država ostane u eurozoni.

“Uoči (izbora) 25. siječnja nema dvije suprotstavljene ponude. Syriza nema nikakav prijedlog, dok mi želimo da Grčka bude normalna zemlja bez deficita i dugova. Vi ćete odlučiti šta će se dogoditi, makar jednim glasom jer stranka koja dobije glas više, dobiva i bonus od dodatnih 50 mjesta u parlamentu. Mi ćemo odmah formirati vladu”, rekao je Samaras u govoru na Peloponezu.

Ankete: Syriza u prednosti

Samaras je optužio Syrizu da “pokušava prevariti društvo”.

On je naveo da Syriza sada govori o smanjenju duga i da je to nova prevara jer na to neće pristati nijedna europska zemlja, prenosi Tanjug agenciju ANA.

Prema najnovijim anketama, Syriza, koja je najavila da će u slučaju pobjede na izborima ukinuti oštre mjere štednje i ponovo pregovarati o uvjetima pod kojim je Grčka dobila međunarodni paket pomoći, ima podršku 30,2 posto birača, dok bi za Novu demokraciju glasovalo 27,2 posto birača.

Premijer Samaras sazvao je prijevremene izbore u Grčkoj za 25. siječnja, budući da parlament nije izabrao predsjednika države u tri kruga glasovanja.

Izvor: Agencije