Francuska: Talačka kriza nije imala veze s terorizmom

Muškarac evidentiran kao delikvent je uhićen, a taoci neozlijeđeni (Getty Images)

Naoružani muškarac, koji je danas oko podne uzeo i sat vremena držao kao taoce dve osobe u pošti u Colombesu u blizini Pariza, uhićen je, a taoci su oslobođeni živi i zdravi, priopćila je policija.

Prema prvim rezultatima istrage, ovaj incident nije povezan sa terorizmom.

Talačka kriza je počela oko pola sata iza podneva kada je, kako navode policijski izvori, muškarac ušao sam u poštu, a neki klijenti su uspeli pobjeći, prenosi Le Monde.

Muškarac, koji je policiji poznat kao delikvent, sam je pozvao policiju “govoreći nepovezane stvari” i tvrdeći da je teško naoružan granatama i kalašnjikovim, kako i pokazuju prvi rezultati istrage.

Terorizam isključen

Istražitelji su brzo isključili mogućnost da se radi o terorističkom činu, kao i bilo kakvu vezu sa napadima na redakciju satiričnog tjednika Charlie Hebdo i košer-supermarket u Parizu u kojima je ubijeno 17 ljudi, navode francuski mediji, kako prenosi Tanjug.

Na licu mjesta kod pošte u Colombesu danas je bila istražiteljska i interventna brigada pariške policije i specijalci snaga RAID, a helikopter civilne sigurnosti nadlijetao je dobro osiguranu zonu.

Policijski izvori su ranije danas naveli da se muškarac s “ratnim oružjem” zatvorio u prostorijama pošte, ali nisu mogli precizirati koliko se osoba nalazilo unutar pošte.

Neki od policijskih izvora su naveli da najmanje jedna naoružana osoba drži kao taoce dvije do pet osoba, prenio je Figaro.

Jake policijske snage

Kako se vidi na fotografijama postavljenim na Twitteru, na licu mjesta se nalazio veliki broj policajaca, kao i predstavnika tužiteljstva.

Agencija Tass je ranije javila, pozivajući se na francusku televiziju BFM, da je “identificirani muškarac” uzeo taoce u pošti u Colombesu i da incident nije terorističkog karaktera.

Istovremeno, mediji su naveli da je otmičar naoružan oružjem malog kalibra i da je uzeo sedam od osam talaca, prenio je Tass.

Izvor: Agencije