Pakistan: U napadima vojske deseci ubijenih

Vojska je rano jutros odbila i napad pobunjenika na kontrolni punkt u Dandi Kuchu, kada je poginulo 11 pobunjenika (EPA)

Najmanje 31 pobunjenik i tri pakistanska vojnika poginuli su utorak u napadu pakistanskih vojnih aviona, koji su za metu imali tri skrovišta pobunjenika u uporištu talibana u blizni granice s Afganistanom, i u sukobima oko jednog kontrolnog punkta, priopćila je pakistanska vojska.

U priopćenju vojske se navodi da je u preciznim jutrošnjim napadima u dolini Tirah u “distriktu Khyber ubijeno 20 terorista”, uništena tri mjesta na kojima su se skrivali i dva skladišta streljiva, prenosi Tanjug agenciju AP.

Obračun kod kontrolnog punkta

Vojska je rano jutros odbila i napad pobunjenika na kontrolni punkt u Dandi Kuchu, u području Spinwam, kada je poginulo 11 pobunjenika i tri pakistanska vojnika.

Najnoviji zračni napadi izvedeni su u vrijeme kada snage sigurnosti provode veliku ofenzivu protiv talibana i stranih pobunjenika u Sjevernom Vaziristanu protiv talibana.

Krajem kolovoza najmanje je šest osoba poginulo u napadu talibana na zgradu afganistanske obavještajne službe u istočnom gradu Jalalabadu.

Ofenziva talibanskih boraca

Napad je počeo napadom bombaša samoubojice automobilom punim eksploziva. Glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid tada je preuzeo odgovornost za napad.

Pakistan su posljednjih tjedana potresali prosvjedi protiv vlasti na koje su pozvali vođe oporbe Imran Khan i Tariq ul-Qadri, koji su tražili ostavku premijera Nawaza Sharifa.

Prosvjedi su doveli u pitanje stabilnost u zemlji u trenutku kad se nacija od 180 milijuna stanovnika bori s ofenzivom pakistanskih talibana i kada raste utjecaj antizapadnjačkih i sektaških grupa.

Izvor: Agencije