Borbe i napadi u Iraku, deseci poginulih

U julu je ubijeno ukupno 1.600 osoba, uglavnom civila (Reuters)
U julu je ubijeno ukupno 1.600 osoba, uglavnom civila (Reuters)

Najmanje 27 osoba je poginulo, a 32 su ranjene u žestokim sukobima između iračkih vojnika i pobunjenika u gradu Jurf al-Sakhru, južno od Bagdada i u eksplozijama bombi u prijestolnici, priopćili su dužnosnici.

U sukobima u Jurf al-Sakhru poginulo je najmanje 17 vojnika, a trojica su ranjena, priopćili su vojni i liječnički izvori.

U eksplozijama bombi koje su se dogodile u dva distrikta u prijestolnici Iraka poginulo je najmanje deset osoba, a 29 je ozlijeđeno, priopćila je policija, kako prenosi Tanjug.

Još jedna eksplozija automobila bombe odjeknula je u sjevernom dijelu Bagdada, u Sadr Cityju, u kojoj je poginulo sedam osoba, a 21 je ranjena.

U eksploziji tri bombe na putu u blizini šiitske džamije na središnjem trgu Kholani poginule su tri osobe, a ozlijeđeno je osam, priopćila je policija.

U julu 1.600 poginulih

Naoružana skupina Islamska država u lipnju je zauzela velike dijelove na zapadu i sjeveru Iraka, prije nego što je zustavljena njihova ofenziva nekoliko desetaka kilometara nedaleko od Bagdada.

Oni su, međutim, nastavili napadati pripadnike snaga sigurnosti i organizirati samoubilačke napade u prijestolnici.

U Iraku je u srpnju ubijeno ukupno 1.600 osoba, uglavnom civila, službene su brojke objavljene u petak, prenosi Hina.

Prema tim brojkama, koje su objavila ministarstva unutarnjih poslova, obrane i zdravstva, 1.401 civil, 185 vojnika i 83 policajca poginulo je u nasilju.

Osim toga, 2.104 osobe su ranjene.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO