Vojska u Ugandi ubila 54 napadača

Sukob je izbio nakon što je vojska objavila da je ubila osobu osumnjičenu za umiješanost u napad na jednu crkvu (AFP)
Sukob je izbio nakon što je vojska objavila da je ubila osobu osumnjičenu za umiješanost u napad na jednu crkvu (AFP)

U sukobima ugandske vojske i naoružanih osoba na zapadu zemlje, nedaleko od granice s Demokratskom Republikom Kongo (DRC), ubijeno je 65 ljudi, među kojima su 54 bili naoružani napadači, objavile su vlasti u nedjelju.

“Dosad su onesposobljena 54 napadača i još 40 ih je uhićeno, što će donijeti mir u regiji”, rekao je glasnogovornik vojske, dodavši da je u tijeku pretraga područja kako bi se pronašli “skriveni banditi”, prenosi Hina.

Prema riječima glasnogovornika ugandske policije, u sukobima u subotu i operaciji koju su snage sigurnosti pokrenule u nedjelju, ubijeno je 65 osoba, među kojima ima i civila i vojnika.

Mediji izvještavaju o četvero mrtvih, među kojima su jedan vojnik i četvero djece.

Napetosti među plemenskim zajednicama

Sukob je izbio nekoliko sati nakon što je vojska objavila da je ubila osobu osumnjičenu za umiješanost u napad muslimana na jednu crkvu prije dva tjedna u pograničnoj regiji, kada je ubijena jedna žena, prenosi Tanjug.

U međuvremenu je i policija priopćila da je u napadu na postaju u Kaseseu ubijen jedan policijski časnik.

I vojska i policija su opovrgli izvješća da je riječ o napadima pobunjeničkih skupina, optužujući za nasilje lokalna plemena i ukazujući na napetosti među plemenskim zajednicama.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO