Najmanje 29 mrtvih u napadima u Keniji

Za jedan od najnovijih napada odgovornost je preuzela somalijska oružana grupa Al-Shabaab (AP)
Za jedan od najnovijih napada odgovornost je preuzela somalijska oružana grupa Al-Shabaab (AP)

Naoružana skupina ubila je 29 ljudi u dva odvojena napada na obalnom dijelu Kenije, sjeverno od lučkog grada Mombase.

Za jedan od napada odgovornost je preuzela somalijska oružana skupina Al-Shabaab, priopćilo je u nedjelju kenijsko Ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi Hina.

U napadu na trgovački centar Hindi, u okrugu Lama, ubijeno je u subotu navečer devet ljudi, dok je ostalih 20 ubijeno isti dan u području Gambe, u susjednom okrugu Tana River, pojasnio je glasnogovornik policije Mwenda Njoka.

“U subotu navečer izvršena su dva napada, u okruzima Lama i Tana River. U Lami je bilo devet, a u Tana Riveru 20 poginulih, no taj bi broj mogao rasti”, rekao je Njoka.

Smrtonosni napadi Al-Shabaaba

Naoružana skupina Al-Shabaab, bliska Al-Kaidi, preuzela je odgovornost za napad prošlog mjeseca na grad Mpeketoni, na obali, i za još jedan napad u obližnjem selu.

Al-Shabaab je preuzeo odgovornost i za napad prošlog rujna u trgovačkom centru Westgate, u glavnom gradu Najrobiju, kada je usmrtio 67 ljudi, prenosi Tanjug.

Zbog pojačanog nasilja duž kenijske obale i u Najrobiju, ugrožen je turizam, glavni izvor vanjskih prihoda Kenije.

Pripadnici oružane skupine Al-Shabaab, koji su zaprijetili da će intenzivirati napade za vrijeme muslimanskog mjeseca posta ramazana, u subotu su preuzeli odgovornost za snažnu eksploziju autobombe u glavnom gradu Somalije Mogadishuu, u kojoj su poginule najmanje dvije osobe.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO