Misija sirijske opozicije u SAD-u

Ove sedmice se očekuje sastanak visokog američkog zvaničnika i predsjednika Opozicijskog savjeta Ahmada Jarbe (AFP)
Ove sedmice se očekuje sastanak visokog američkog zvaničnika i predsjednika Opozicijskog savjeta Ahmada Jarbe (AFP)

Američka administracija odobrila je sirijskoj oporbi da u Washingtonu otvori službenu diplomatsku misiju te priopćila da će sirijskoj oporbi uputiti pomoć od dodatnih 27 milijuna dolara, koja neće obuhvaćati oružje, prenosi Tanjug.

Kako je javio AP, time će ukupna pomoć koju je američka administracija uputila sirijskoj oporbi u tri godine, koliko traje konflikt u toj zemlji, dosegnuti 287 milijuna američkih dolara.

State Department je priopćio da diplomatska misija nema status veleposlanstva, ali će se, prema američkom zakonu, smatrati kao strana misija.

Suspendiran rad sirijske ambasade

Njezin prethodni status bio je neformalni ured za vezu.

Američka vlada, podsjeća AP, sirijski Oporbeni savjet priznaje kao legitimnog predstavnika sirijskog naroda od prosinca 2012. godine.

State Department je u ožujku suspendirao rad sirijskog veleposlanstva u Washingtonu.

Priopćenje je stiglo uoči ovotjednog sastanka između visokog američkog dužnosnika i njegovog gosta, predsjednika Oporbenog savjeta Ahmada Jarbe.

Izvor: Agencije


Povezane

Sve veći broj državljana zemalja zapadne Evrope odlazi u Siriju. Međunarodni centar za praćenje saopštio je da ih je trenutno u toj zemlji blizu 2.000, odnosno 18 posto od ukupnog broja stranih boraca. Među njima je najviše Britanaca, Nijemaca, Belgijanaca, Holanđana i Francuza. Neki od njih, navodno, imaju samo 15 godina. Francuska Vlada želi da […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO