Deseci mrtvih u nastavku terora Boko Harama

U dvostrukom napadu na tržnicu u Josu, u središnjem dijelu Nigerije, u utorak je ubijeno više od 100 osoba (AP)

U napadima pripadnika oružane skupine Boko Harama u Nigeriji na sjeveroistoku zemlje u srijedu je ubijeno 48 ljudi, samo dan nakon što je u dvije eksplozije automobila bombe u gradu Josi poginulo više od 100 ljudi, prenosi Tanjug.

Izvještaje o napadima, koje su dali očevici, potvrdio je neimenovani dužnosnik nigerijske obavještajne službe, koji nije želio biti imenovan, jer nije ovlašten za razgovore s medijima, prenosi Srna.

Prvi napad se dogodio u ponedeljak popodne u selu Shawa, udaljenom sedam kilometara od grada Chiboka, rekli su AFP-u očevici koji su željeli ostati anonimni.

Kradu, ruše, ubijaju

Naoružani pripadnici Boko Harama su potom upali u utorak u obližnje selo Alagarno, gde su krali hranu, rušili kuće i pucali na civile koji su bježali.

Većina onih koji su pobjegli od napada u Alagarnu sklonili su se u Chibok.

U dvostrukom napadu na tržnicu u Josu, u središnjem dijelu Nigerije, u utorak je ubijeno više od 100 osoba.

Policijski načelnik u državi Plateau Chris Olakpe izjavio je za medije da se to dogodilo u dvije eksplozije na vrlo posjećenoj tržnici New Abuja.

Aktivne ćelije u Josu

Prvo je eksplodirao kamion bomba, kako je navedeno u priopćenju.

Spasilačke ekipe su brzo stigle na mjesto eksplozije, a 20 minuta nakon prve eksplozije eksplodirao je jedan minibus, prenijele su agencije.

Oružana grupa Boko Haram ima aktivne ćelije u Josu, gradu u kojem je i ranije bilo napada.

Ta oružana skupina je prošlog mjeseca u gradu Chiboku otela više od 200 devojčica, za kojima se još uvijek traga, a u njihovim su napadima proteklih godina život izgubile tisuće ljudi.

Izvor: Agencije