London: Cvitešić najbolja glumica u mjuziklu

Zrinka Cvitešić je priznala kako je nagrada potvrda da je 'donijela dobru odluku - da se neće bojati pozornice na West Endu' (AFP)

Hrvatska glumica Zrinka Cvitešić proglašena je najboljom glumicom u mjuziklu na dodjeli najvažnije britanske kazališne nagrade Olivier, održanoj u Kraljevskoj operi u Londonu.

„Hvala vam što ste mi potvrdili da sam donijela dobru odluku kad sam odlučila da se neću bojati pozornice na West Endu. Ne znam jeste li svjesni toga, ali upravo ste promijenili hrvatsku povijest“, rekla je Cvitešić, preuzimajući veliko priznanje.

Brojne nagrade

Mjuzikl „Once“, za koji je hrvatska glumica i bila nominirana, bio je u konkurenciji za prestižnu nagradu Olivier u šest kategorija, a osvojio ju je i u kategoriji izuzetnih postignuća u glazbi.

Produkcija je nastala prema niskobudžetnom filmu koji je prije nekoliko godina osvojio Oscara, a uprizorenje te priče na londonskom West Endu već je nanizalo mnoge nagrade, među kojima je neke osvojila upravo Zrinka Cvitešić.

Nagradu za najboljeg glumca osvojio je Gavin Creel za ulogu u najboljem novom mjuziklu “Knjiga mormona”, koji je osvojio nagrade u četiri kategorije.

Izvor: Al Jazeera i agencije