Evropski gradovi pod velom smoga

U više od 30 departmana u Francuskoj izdano je maksimalno upozorenje zbog količine čestica zagađenja u zraku (AP)

Pariz, koji se ovih dana guši u visokoj koncentraciji po zdravlje opasnih čestica u zraku, nije jedini grad u Europi koji se hvata u koštac s tim problemom, a rješenja ima više – od smanjenja brzine do “par-nepar” vožnje.

U Briselu, prijestolnici Belgije koja također bilježi vrhunac zagađenja, brzina kretanja vozila po gradu je ograničena na 50 kilometara na sat na svim prometnicama, uključujući i one na kojima je u drugim gradovima obično dozvoljeno prijeći 70 kilometara za sat vremena, piše francuski list Le Figaro.

I na više dionica belgijskih autocesta, naročito na onima koje vode prema glavnom gradu, brzina vožnje je ograničena na 90 umjesto na 120 kilometara na sat, prenosi Tanjug.

Ograničenje brzine

Te mjere, praćene besplatnim uslugama javnog prijevoza, u Belgiji, kao i u Francuskoj, privremene su i primjenjuju se samo kada razina zagađenja zraka dosegne maksimalne vrijednosti, napominje pariški dnevnik.

Isti problem muči i London, koji je kao rješenje uveo “urbanu zamku” u centru grada, izuzev noću i vikendom, a koja je omogućila da se za 70.000 smanji broj automobila u britanskoj prijestolnici.

Tijekom dana, ulazak u centar Londona košta desetak eura, a kamere kontroliraju poštivanje te mjere.

“I drugi gradovi, poput Milana u Italiji, uveli su tu mjeru, zahvaljujući kojoj se promet u središtu grada reducira u prosjeku za 14 do 22 posto”, objašnjava Alfredo Sanchez Vicente iz Europske agencije za prirodnu sredinu.

Stručnjaci, međutim, upozoravaju da efekti londonske “zamke” na kvalitetu zraka nisu očigledni, budući da su posljedice te mjere, naprimjer, velike prometne gužve na perifernim prometnicama.

Poput gotovo 200 europskih gradova, Berlin je, u borbi protiv zagađenja, uspostavio “zone niske emisije” (LEZ), odnosno zone u kojima se mogu kretati samo vozila koja ispuštaju male količine štetnih plinova.

Vožnja “par-nepar”

Istu mjeru je 1996. godine uvela i Švedska, a površina na kojoj se ona primjenjuje varira u ovisnosti od gradova, kao i tipovi vozila kojima je dozvoljeno da ulaze u te zone.

Općenito, ta mjera podrazumijeva kazne za teretne kamione, autobuse, ali i stare automobile koji su najveći zagađivači.

U njemačkoj prijestolnici LEZ obuhvaća površinu od 88 kvadratnih kilometara, a da bi u dozvoljenu zonu ušli, vozači automobila najprije moraju kupiti vinjetu koju moraju zalijepiti na vidljivo mjesto na vjetrobranskom staklu.

Ukoliko nemate odgovarajuću vinjetu, riskirate plaćanje kazne od 40 eura, upozorava Le Figaro.

Sustav vožnje “par-nepar” prva je uvela Atena, još 1982. godine, a podrazumijeva da se tijekom čitave godine, u području od 23 kvadratna kilometra, vozila čije oznake na registracijskim tablicama završavaju parnim brojem kreću samo parnim danima, dok one s neparnim brojem na kraju registracijskih oznaka mogu cirkulirati isključivo neparnim danima.

Međutim, utjecaj te mjere, koja se ne primjenjuje u večernjim satima i vikendom, prilično je razočaravajući, djelomično zbog toga što su taksisti na kraju stekli pravo kretati se po toj zoni neovisno o brojkama na tablicama.

U Francuskoj izdano upozorenje

Uz to, neki stanovnici su zaobišli tu zabranu kupujući još jedan automobil, čije im oznake omogućavaju da se voze svakoga dana.

U Francuskoj je uspostavljena samo jedna zona s niskim emisijama štetnih plinova, i to u tunelu Mont Blanc, primjećuje francuski list.

U više od 30 departmana u Francuskoj izdano je maksimalno upozorenje zbog količine čestica zagađenja u zraku, što je primoralo vlasti da u razdoblju od petka ujutro do nedjelje navečer u Il de Franceu, ali i Cannesu, Rouenu i Reimsu poduzmu hitne mjere, kao što je besplatan javni prijevoz, prenose francuski mediji.

Veliko zagađenje štetnim česticama koje u zrak emitira industrija, grijanje na drva i naftu, kao i dizel-motori, prije svega u gradovima, posljedica je povišenog zračnog pritiska i hladnog vremena.

Izvor: Agencije