Zatvorske kazne ‘Zemuncima’ u Španiji

Vladimir Milisavljević (lijevo) osuđen je na 21 godinu zatvora zbog ubistva Milana Jurišića (EPA)
Vladimir Milisavljević (lijevo) osuđen je na 21 godinu zatvora zbog ubistva Milana Jurišića (EPA)

Visoki u Španiji osudio je nekadašnjeg pripadnika Zemunskog klana Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala na 21 godinu zatvora zbog ubistva Milana Jurišića u Madridu u 2009. godine, a Luka Bojović osuđen je na 18 godina zatvora.

Prema navodima španskih medija, Milisavljević je osuđen kao direktan izvršilac ubistva Jurišića, dok je Bojović oslobođen optužbi za to ubistvo, ali je proglašen krivim za falsificiranje dokumenata i držanje oružja.

Zbog saučesništva u ubistvu Jurišića, u martu 2009. godine u Madridu, na 15 godina zatvora osuđen je Siniša Petrić, a na pet godina Vladimir Mijanović.

Jurišićevo raskomadano tijelo pronađeno je bačeno u rijeku Manzanares.

Bojović, Milisavljević, Petrić i Mijanović uhapšeni su u španskom gradu Valenciji početkom 2012. godine, a lokalni mediji navode da su oni činili kriminalnu grupu pod nazivom “Arkanovi tigrovi”, prenosi Tanjug.

Ubistvo Đinđića

Milan Jurišić, koji je bio član Zemunskog klana, čiji su pripadnici osuđeni za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijen je u martu 2009. godine u Madridu.

Nakon hapšenja, Srbija je od Španije zatražila izručenje Luke Bojovića što je tamošnje Vijeće ministara odobrilo na sjednici 12. jula 2013. godine, podsjećaju beogradski mediji.

Luka Bojović je u Srbiji optužen da je kao novi vođa Zemunskog klana organizirao ubistva.

Njemu se na Specijalnom sudu u Beogradu sudi u odsustvu za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo dva njihova tjelohranitelja.

Izvor: Agencije


Povezane

Folk pjevačica Svetlana Ražnatović na suđenju članovima “zemunskog klana” trebala svjedočiti o okolnostima ubistva Branka Jeftovića Jorge.

22 Sep 2013
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO