Nove žrtve u nizu napada u Iraku

Glavni grad Iraka je gotovo svakodnevno meta smrtonosnih napada (Reuters)

U nizu napada u srijedu u Iraku izvedenih uglavnom na policiju i vojsku ubijeno je najmanje 17 osoba, a ranjeno tridesetak, doznaje se iz sigurnosnih i medicinskih izvora.

U Bagdadu je 11 osoba, među kojim šest policajaca, ubijeno u napadu autobombom na trgu El-Nusur, za kojim je uslijedio samoubilački napad na glavno zapovjedništvo policije u blizini, precizirali su dužnosnici, kako prenosi Fena.

Ranjene su 23 osobe, izjavio je jedan medicinski izvor.

Napad autobombom je izveden blizu trga El-Nusur.

Pojas s eksplozivom

U istom trenutku policajci su pucali na samoubojicu koji je nosio pojas s eksplozivom i pokušao ući u glavno zapovjedništvo, izjavio je jedan policijski časnik.

Glavni grad Iraka je gotovo svakodnevno meta smrtonosnih napada, unatoč tome što su masovno raspoređene sigurnosne snage i postavljen je veliki broj kontrolnih mjesta na cestama.

Jedan samoubojica je na vojnom kontrolnom mjestu u Bakubi ubio jednog oficira i tri vojnika te ranio šest osoba, dok je bomba bačena na jedan vojni konvoj u Jusufiji ubila dvije osobe, a ranila osam.

Nitko nije preuzeo odgovornost za napade, ali sunitski pobunjenici, posebno iz grupe Islamska država Iraka i Levanta, često napadaju sigurnosne snage i šiitsku zajednicu u Iraku.

Izvor: Agencije