Jemen: U napadu drona sedam poginulih

Ministarstvo odbrane Jemena kaže da je među žrtvama i jedna žena (AP)

Sedmero pripadnika mreže Al-Kaida izgubilo je život u srijedu rano ujutro dok su pripremali akciju u Jemenu, u napadu najvjerojatnije američke bespilotne letjelice, izvijestilo je Ministarstvo obrane, prenosi Hina.

Sedmero pripadnika Al-Kaide je ubijeno, dodaje isti izvor.

Na meti napada, navodi plemenski izvor, bila je nekolicina pripadnika Al-Kaide, koji su se okupili “pod drvetom” blizu Azana, u pokrajini Shabwi.

Među žrtvama i žena

Vojni izvori su, pak, izvijestili da je meta napada bilo terensko vozilo u gradu Azanu, a u napadu su poginule sve osobe koje su se nalazile u automobilu, prenijela je Srna.

Potvrdivši broj žrtava, Ministarstvo obrane dodaje da je među žrtvama i žena te da je skupina “u trenutku napada pripremala napad autobombom”.

Na istom području su se tijekom noći dogodila još dva napada bespilotnim letjelicama, rekli su plemenski izvori, ne navodeći ima li u njima mrtvih i ranjenih.

Članovi Al-Kaide na Arapskom poluotoku redovito su na meti napada bespilotnih letjelica u Jemenu, koje najvjerojatnije izvode Sjedinjene Američke Države, koje jedine posjeduju takve letjelice u regiji.

Washington, koji je AQPA-u stavio na svoj popis “međunarodnih terorističkih organizacija”, nedavno je ponudio nagradu od 45 milijuna dolara onome tko mu pomogne da uhiti osmericu čelnika te naoružane skupine, među njima i Jemenca Nassera al-Wahishija. 

SAD ima plan evakuiranja

Vojska SAD-a počela je pripremati plan evakuiranja osoblja iz veleposlanstva SAD-a u Jemenu, uslijed porasta nasilja i nezivjesnosti u ovoj zemlji, prenio je ranije CNN.

Vojska će intervenirati samo ako veleposlanik zatraži pomoć, a to se još nije dogodilo, navodi se u izvješću.

Dužnosnik State Departmenta izjavio je da se “uvijek radi na planovima”, ali da nikakva odluka nije donesena.

U utorak su, u okršajima jemenske policije i šiitskih boraca iz grupe Husi na aerodromu u glavnom gradu Saani, poginule tri osobe.

Izvor: Agencije