Hrvatskoj ministrici prijetili smrću

Oba muškarca svoje su prijetnje kako će ubiti ministricu uputili telefonom, a razlog je uskraćivanje socijalnih davanja (Al Jazeera)

Zbog prijetnji potpredsjednici hrvatske Vlade i ministrici socijalne politike i mladih Milanki Opačić policija je kazneno prijavila dvojicu muškaraca, doznaje se u Ravnateljstvu policije, prenosi Hina. 

Prema riječima glasnogovornice Ravnateljstva policije Jelene Bikić prijetnje su prijavljene 2. siječnja nakon čega je policija provela tzv. kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznenih prijava za prijetnju protiv dvije osobe.

Nezadovoljni uskraćivanjem socijalnih prava

Neslužbeno se doznaje, prenosi Hina, da su obojica uhićenih ministrici prijetili preko telefonske centrale njenog ministarstva te da je jedan od njih s područja Sisačko-moslavačke, a drugi Požeško-slavonske županije.

Na službeni telefon ministarstva navodno su nazivali nezadovoljni što su im, nakon zakonskih izmjena, uskraćena neka socijalna prava, a uz niz prostota ministrici su među ostalim prijetili i ubojstvom.

Budu li u konačnici osuđeni, zbog toga im prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Ministrica Opačić nakon prijetnji je dobila cjelodnevnu policijsku zaštitu.

Izvor: Agencije