Četvero mrtvih u lavini u švicarskim Alpama

U švicarskim Alpama tokom ove zime od lavine je poginulo 11 osoba (AP)
U švicarskim Alpama tokom ove zime od lavine je poginulo 11 osoba (AP)

Nakon što se snježna lavina sručila u Alpama južne Švicarske, život su u nedjelju izgubile četiri osobe, dok je jedan skijaš zadobio teške povrede, javlja Hina, pozivajući se na švicarske medije.

Tri osobe, među kojima i jedan vodič, poginule su u kantonu Wallis kada se lavina obrušila na skupinu skijaša, pri čemu je jedna osoba teško povrijeđena te je u kritičnom stanju.

Porastao broj nastradalih

Četvrta osoba, 34-godišnji muškarac, poginula je u istom kantonu skijajući izvan označene staze, rečeno je u policiji Wallisa, upozoravajući da je već bilo snježnih lavina pri skijanju van označenih staza, kao i da posebno za to važe upozorenja o mogućem visokom riziku od lavine.

Gorske službe spašavanja su prije dva dana upozorile da postoji velika mogućnost snježnih lavina u tom području švicarskih Alpa.

S četiri smrtno stradala, broj poginulih od snježne lavine tokom ove zime u Švicarskoj porastao je na 11 osoba.

Izvor: Agencije


Povezane

Devet poginulih planinara u lavini blizu Chamonixa u francuskim Alpama konačan je bilans najteže alpinističke nesreće u Francuskoj u posljednjih 10 godina. Oni koji su u vrijeme nesreće bili na planini svjedoče kako se život može u potpunosti promijeniti, doslovno, u nekoliko sekundi.

Devet osoba je poginulo, a osam ozlijeđeno u lavini koja se pokrenula nedaleko od skijališta Chamonix u francuskim Alpama. Spasioci tragaju za nestalima.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO