Ostaci dva tijela nađeni kod Concordije

Graničarski ronioci i finansijska policija pronašli su ljudske ostatke, čiju prirodu treba tek utvrditi uz pomoć analize DNK (EPA)
Graničarski ronioci i finansijska policija pronašli su ljudske ostatke, čiju prirodu treba tek utvrditi uz pomoć analize DNK (EPA)

Ronioci su u četvrtak pronašli dva tijela za koja vjeruju da se radi o posljednjih dvoje nestalih putnika sa kruzera Costa Concordije koji se prošle godine nasukao pred italijanskim otokom Giglio, saopćila je italijanska Civilna zaštita.

Brod Costa Concordia je doživio brodolom u januaru 2012. godine, u kojem su život izgubile 32 osobe, dok tijela dvije žrtve nisu pronađena.

“U toku pretraživanja koja su se odvijala u centralnom dijelu broda, graničarski ronioci i finansijska policija pronašli su ostatke čiju prirodu treba tek utvrditi uz pomoć analize DNK”, navodi se u saopćenju Civilne zaštite, prenosi Fena.

‘Ljudski ostaci’

Šef talijanske Civilne zaštite Franco Gabrielli, koji se slučajno našao na otoku Giglio, precizirao je za televiziju SKY TG24 da se radi o “ljudskim ostacima”, prenosi agencija AFP.

U brodolomu Concordie tijela indijskog konobara Russela Renbella i italijanske putnice Marie Grazie Trecarichi nisu nikada pronađena.

Porodice obje žrtve i tužilaštvo u Grossetu, koje vodi ovaj slučaj, obaviješteni su o otkriću ostataka.

Karabinjeri specijalci pokušat će identificirati ove ostatke na osnovu analize DNK, saopćila je Civilna zaštita.

Putnički brod prevozio je više od 4.000 putnika i članove posade kad se 13. januara 2012. godine nasukao na hrid pred otokom Giglio, pri čemu je smrtno stradalo 32 ljudi.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO