Kobni napadi na policiju na Kavkazu

Ruski mediji su prenijeli da su u Čečeniji na Kavkazu rano u ponedjeljak ubijena tri policajca, a četiri ranjena u samoubilačkom napadu (Reuters)

Jedan policajac je ubijen, a jedan ranjen u ponedjeljak u eksploziji automobilske bombe u mjestu Nesterovskaja, u ruskoj republici Ignušetija na sjevernom Kavkazu, saopćilo je republičko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ruski mediji su ranije u ponedjeljak prenijeli da su u Čečeniji, na Kavkazu, rano u ponedjeljak ubijena tri policajca, a četiri ranjena u samoubilačkom napadu, prenosi Tanjug.

Automobilska bomba je eksplodirala u jednoj policijskoj stanici u mjestu Sernovodsk, saopćilo je regionalno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Separatistički pobunjenici

Pobunjenici u Čečeniji već 20 godina vode borbu s ruskim trupama. Mada je ta pobuna uglavnom ugušena i dalje dolazi do povremenih napada.

Ruska agencija Itar-Tass je prenijela, pozivajući se na policijske izvore u Ingušetiji, da iza oba ta akta stoji ista grupa pod nazivom Sundža.

Detektivi vjeruju da su se pripadnici te grupe, na čijem je čelu vojni zapovjednik Beslan Mahauri, utvrdili u šumovitim visoravnima u blizini administrativne granice između Čečenije i Ingušetije.

Izvor: Agencije