Zuckerberg: SAD da olakša dolazak imigranata

Zuckerberg: Americi potrebna reforma imigracionog sistema (EPA)

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg je izjavio da je “Americi potrebna reforma imigracionog sistema kako bi se brže ozvaničio boravak ilegalnih imigranata.”

Zuckerberg (29) je negirao tvrdnje da se zalaže za reformu imigracionog sistema u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) samo da bi on i drugi čelnici informacione industrije u SAD-u na taj način mogli da osiguraju više viza za stručnjake u tom sektoru.

“Ovo je nešto što smatram veoma važnim za budućnost SAD-a i nečim ispravnim što treba da uradimo”, kazao je Zuckerberg.

Organizacija Fdw

Inače, Mark Zuckerberg i njegov bivši cimer sa kampusa Univerziteta u Harvardu, Joe Green, nedavno su osnovali organizaciju “Fdw” koja će se zalagati za ubrzanje dobijanja državljanstva za oko 11 miliona imigranata koji u SAD žive ilegalno.

“Bez obzira gdje su rođeni, ti stranci će sutra biti preduzetnici i poslodavci u ovoj državi. To su pitanja koja se ne tiču samo sektora informacione tehnologije, nego i čitave Amerike”, kazao je Zuckerberg.

Izvor: Agencije


Povezane

Novi američki zakon o imigraciji mogao bi odlučiti o sudbini jedanaest miliona ilegalnih imigranata u toj zemlji. Ove sedmice, Senat bi trebao raspravljati o amandmanima zakona usvojenog u sklopu reforme imigracionog sistema. Rob Reynolds je u Arizoni razgovarao sa nekoliko ljudi koji su se odlučili za ilegalni prelazak granice u potrazi za boljim životom u […]

Published On 07 May 2013
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO